כבר שבע שנים שחודש אפריל הוא בישראל לא רק סימן לתחילת האביב, אלא התקופה הזו של השנה הופכת לפסטיבל שלם סביב מתקפת הסייבר השנתית של ארגון ההאקרים אנונימוס, הידועה בכינויה OpIsrael#. חברי הקבוצה מנסים לתקוף אתרים ישראליים, במחאה על היחס של ישראל לפלסטינים. השנה, הפסטיבל התעצם בימים האחרונים לפני המתקפה, שהתקיימה ב-7 באפריל, כשברקע הדיווחים על הפריצה האיראנית לסמארטפון של מנהיג רשימת כחול לבן, רא"ל (מיל') בני גנץ, והחששות שביטא באחרונה ראש השב"כ, נדב ארגמן, להתערבות זרה במערכת הבחירות, בדגש על תחום הסייבר.
אלא שהשנה המתקפה עברה בקול דממה דקה במיוחד, עם אפקט מינימלי ולמעשה מזערי. היא כמעט שלא הייתה מורגשת כלל – הן ברמת השטח והן ברמת הנראות התקשורתית שלה. בדומה לשנים הקודמות, המתקפה הזו קיבלה סיקור תקשורתי רחב יחסית לפני שעת השין, אלא שברגע האמת, ביום שבו הקמפיין הזה אמור היה להגיע לשיאו, הוא כלל לא הורגש בשטח. הקמפיין היחיד שכן הורגש בשטח באותו היום הוא קמפיין הבחירות.
ההצלחות המרכזיות של תוקפי אנונימוס בשנים שעברו היו בהשחתת אתרי אינטרנט, בעיקר של עסקים קטנים, ובהפצה של פרטים אישיים של ישראלים – על פי רוב מחזור של פרטים ישנים, שנגנבו במתקפות קודמות. ראינו בשנים האחרונות ניסיונות חוזרים ונשנים של חברי אנונימוס לגרום לאימפקט משמעותי באמצעות השבתה של פעילות האינטרנט בישראל, בדגש על מתקפות מניעת שירות מבוזרת (DDoS). אלא שהם נתקלו בחומה בצורה, והמתקפות שלהם נבלמו והתנפצו על חומות האש של הגנת הסייבר הישראלית.