אם תערוכת CES בלאס וגאס משמשת כמצפן לתעשיית ההיי-טק, אנחנו בדרך לתלות מוחלטת במרחב הדיגיטלי.
בעידן זה לא תהיה סליחה או מחילה לנפילה, גליץ', תקלה או מעידה.
לפני מספר שבועות שבתי מהביקור השנתי שלי בתערוכת CES בלאס וגאס – תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם. בתערוכה ניתן היה לראות את הכיוונים העתידיים אליהם הולך עולם הטכנולוגיה והאלקטרוניקה הביתית - מכוניות אוטונומיות, חשמליות ודיגיטליות שיהפכו בעצמן לסוג של גאדג'ט.
רובוטים בכול צורה וגודל ולאינסוף של שימושים; גם עתיד המטאוורס נראה ורוד כשרואים את שלל השקות מוצרי ה-AR ו-VR של מיטב יצרניות האלקטרוניקה העולמיות.
אלא שבנקודת המבט שלי – כמי שעוסק ביומיום שלי בתשתיות הטכנולוגיה הארגוניות – היה בולט אלמנט נוסף. מדובר על הצעדים האדירים שהעולם עושה לכיוון של יותר דיגיטל ויותר קישוריות. הרבה יותר ממה שאנו מכירים היום, דיגיטל על סטרואידים, או - הכירו את עידן המגה-דיגיטל.
תלות גוברת בדיגיטל
לכאורה נראה כאילו אנו מצויים כבר היום בשיאה של מהפיכת הדיגיטל. האפשרויות שאנו מקבלים היום מהטכנולוגיה מעניקות לנו עושר חווייתי עצום יותר מאשר בכול נקודה אחרת בעבר. זה נכון בהיבט האפליקטיבי הארגוני, וזה נכון על אחת כמה וכמה למשתמשי הקונסיומר.
אבל זה נכון בעיקר כאשר אנו משווים את עצמנו לעבר. כדי לראות את העתיד של הארגונים צריך להגיע לתערוכת טכנולוגיה עתידנית מהסוג של CES, כדי לראות את האפשרויות שהדיגיטל עומד להציע לנו בעידן המגה-דיגיטל, עולם דיגיטלי בסדרי גודל שאנו יכולים רק לדמיין.
מאידך, זה גם מציף את התלות האדירה שתהיה לנו כבני אדם, כארגונים ואפילו כמדינות וחברה אנושית ביכולת לקיים רציפות טכנולוגית, מסביב לשעון, בכול מקום. כול העולם האפליקטיבי העשיר של ההווה, ובטח של העתיד, לא יעבוד אם לא נוכל לשמור את המערכות פעילות ברציפות טוטאלית.
אין מחילה לתקלות
זה מביא אותנו לצורך של ארגונים לבצע ניטור, ניטור ושוב ניטור. ניטור של מה? של תשתיות ה-IT, של האפליקציות, של החומרה ושל התוכנה, ניטור של סביבות הענן ושל האון-פרמיס. ניטור של הכול, כול הזמן, בכול מקום. הניטור הזה חייב להתבצע בצורה עמוקה, הוא חייב לספק ל-CIO את השקט הדרוש לו כדי לעבוד.
בעידן המגה-דיגיטל לא תהיה סליחה או מחילה לנפילה, גליץ', תקלה או מעידה. הציפייה של המשתמשים היא אבסולוטית, לקבל זמינות בכל זמן. זה יהיה נכון על אחת כמה וכמה בעידן בו המשתמשים החדשים כלל לא יהיו אנושיים - אלא רובוטים, בוטים או מערכות AI חכמות בענן.
למידע אודות פתרונות ניטור ניתן ליצור קשר במייל [email protected]