כך אמר ליאור לוי, מנכ"ל ומייסד פרולוג'יק, מפיצת SolarWinds בישראל, באירוע למגזרי הביטחון, צבא ותעשיות ביטחוניות לרגל השקת פלטפורמת ניטור תשתיות ה-IT החדשה מבית סולארווינדס – SolarWinds Hybrid Cloud Observability
"לנפוליאון בונפרטה מיוחס המשפט 'הצבא צועד על קיבתו', כדי להמחיש את קשרי הגומלין בין הצלחה צבאית ובין הצורך להאכיל צבא גדול. כיום, למעלה מ-220 שנה לאחר שנהגתה אמרה זו ממשיכה להיות נכונה, אלא שנוספה לה רגל נוספת – כיום הצבא תלוי להצלחתו גם בתפעול רציף ומיטבי של המערכות הטכנולוגיות שלו. אף מטוס לא יטוס, אף כלי שיט לא ישוט, אף טנק לא ייסע, אף החלטה לא תתקבל, מבלי שברקע יעבוד מערך טכנולוגי עצום ורחב היקף".
כך אמר ליאור לוי, מנכ"ל ומייסד פרולוג'יק (Prologic), מפיצת SolarWinds בישראל, בפתיחת אירוע, שהתקיים לאחרונה, בגן האירועים טוסקה בפתח תקווה, ובשיתוף עם חברת ICTBIT. באירוע צוינה למקבלי החלטות ומקצועני מחשוב ממגזרי הביטחון, צבא ותעשיות ביטחוניות השקתה של פלטפורמת ניטור תשתיות ה-IT החדשה מבית סולארווינדס – SolarWinds Hybrid Cloud Observability.
האתגר: עד 15 כלי ניטור חופפים וצולבים בארגון
לירון פרבר, מנהלת הטכנולוגיות בחברת פרולוג'יק ציינה בהרצאתה כי "סביבות המחשוב בארגונים בישראל ובעולם, ובעולם הביטחוני בפרט, הופכות מבוזרות, היברידיות ומורכבות. מערכות מבצעיות, מערכות מנהלתיות, מערכות ניהוליות, ועוד קשת רחבה של מערכות – כולן חייבות לפעול 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. אתגר נוסף הוא ההגירה לענן – בין אם ענן פרטי או ציבורי – הסביבות נעשות היברידיות, ערבוביה של און-פרמיס וענן".
פרבר הוסיפה "זה מחייב עליית מדרגה ביכולות הניהול והניטור של סביבות המחשוב, אלא שגם כאן קיימת בעיה - חברת המחקר הבינ"ל גרטנר (Gartner) מעריכה כי ארגוני אנטרפרייז מחזיקים כיום עד ל-15 כלי ניטור שונים, חלקם חופפים וצולבים - דבר התורם למורכבות ולסיבוכיות של ניהול תשתיות ה-IT. ריבוי מערכות הניטור מקשה על יצירת תמונת עולם ארגונית אחת של ניהול וניטור הסביבות – והדבר הופך לסיכון תפעולי ועסקי".
הפתרון של חברת סולארווינדס, המתבסס על שני עשורים של התמחות בעולמות ניהול וניטור של תשתיות המחשוב, בא לידי ביטוי בפלטפורמת ניטור וניהול IT, מבוססת כלי AI, המספקת ניטור עומק מקצה-לקצה של סביבות המחשוב הארגוניות. הפלטפורמה כוללת דשבורד אחוד המציג את תוצאות הניטור, ובנוסף המלצות מבוססות AI בינה מלאכותית המסייעות בניהול פרואקטיבי של כלל הסביבות. הפלטפורמה מסייעת לארגונים לשפר באופן תמידי את ביצועי סביבות המחשוב, הזמינות שלהן, האבטחה, לשפר את החוויה הדיגיטלית שהן מספקות, ולעשות זאת בסביבות ענן או סביבות היברידיות מורכבות, מגוונות ומבוזרות.
רישוי מותאם לארגונים גדולים
"הפתרון של סולארווינדס אינו רק state of the art ברמה הטכנולוגית", אומרת פרבר, "אלא הוא מציג ערכים של חדשנות גם בתחומי התפעול והרישוי. אחד הדברים שאנו נתקלים בהם בארגונים גדולים ומורכבים – ארגוני הצבא והביטחון נמנים עליהם – הוא הצורך לתמוך בסקיילביליות. מערכת ניטור ברמתה הבסיסית יש לה יכולת ניטור של כמות מסוימת של רשתות ושל אובייקטים בכול רשת, כך לדוגמא שרת של סולארווינדס יכול לתמוך בניטור של כ-12 אלף אובייקטים. מה עושים כאשר הארגון גדל והוא מגיע לסף הקיבולת? בדרך כלל, זה מחייב הזמנת רכש נוספת, אישורים מחדש בתוך הארגון, ולא בכול המקרים זה טריוויאלי. סולארווינדס מציעה במסגרת הפלטפורמה החדשה מסלול רישוי אנטרפרייז ייעודי שמאפשר גידול built in, ללא הזמנות רכש חדשות, ובלי בירוקרטיות מסובכות. זה ללא ספק יתרון גדול של הפלטפורמה החדשה".
SolarWinds Hybrid Cloud Observability
הפלטפורמה החדשה מאפשרת לארגונים בגדלים שונים, ומסקטורים מגוונים של פעילות, לבצע את התהליכים הבאים:
- לפתור תקלות במהירות רבה יותר באמצעות פתרונות מבוססי בינה מלאכותית – הכיסוי הרחב והחכם של הפלטפורמה מסייע לצוותי ה-IT לקבל החלטות במהירות רבה יותר, על בסיס מידע רחב יותר, ובצורה מסונכרנת יותר.
- להבטיח רמת שירות גבוהה – הפלטפורמה מסייעת לצוותי ה-IT להבטיח רמת שירות גבוהה, ולנהל תקלות בצורה אפקטיבית יותר. עוד מאפשרת הפלטפורמה ניהול טוב יותר של קונפיגורציה, דיווח ותכנון של המשימות.
- ניטור אחוד של כול השכבות – בין אם מדובר על ניטור אפליקטיבי, ניטור של תשתיות פיסיות, ניטור תשתיות וירטואליות, ניטור ציוד רשת, סביבות און-פרמיס וסביבות ענן, הפלטפורמה של סולארווינדס מביאה יכולות של ניהול אחוד, ומספק תכונות NOC לרשת הארגונית – בין אם מדובר על רשת אחת או כמה רשתות הפועלות במקביל.
- אוטומציה – המערכת כוללת תאימות לכלל הונדורים הגדולים וספקיות הטכנולוגיה. כך לדוגמא, המערכת תומכת בניטור של כ-120 מערכי אחסון שונים, כ-200 אפליקציות ארגוניות נפוצות, מאות בסיסי נתונים, ועוד.
- עלויות נמוכות – ארגונים מקבלים מהפלטפורמה את היכולת לנהל סביבות המחשוב שלהם און-פרמיס או בענן, ולבצע אופטימיזציה של המשאבים והעלויות. הסקיילביליות והמודולאריות של הפלטפורמה מאפשרת לארגונים ליהנות מעלות בעלות כוללת TCO נמוכה וכדאית.
ליאור לוי, מנכ"ל פרולוג'יק, מפיצת SolarWinds בישראל, סיכם ואמר: "300 אלף ארגונים ברחבי העולם כבר בחרו סולארווינדס, בהם קשת רחבה של ארגוני צבא, ביטחון, ממשלה ותעשיות ביטחוניות בארצות הברית ובמדינות רבות נוספות. בפועל סולארווינדס הפכה בשנים האחרונות למיינסטרים של עולם ניהול וניטור תשתיות ה-IT. גם בישראל התמקצענו בעבודה עם הטכנולוגיה ועם החברה ואנשיה. הצוותים שלנו מביאים לשולחן ניסיון עשיר, ארוך שנים, היכרות בלתי אמצעית עם הפלטפורמה ועם גורמי ידע נוספים ב-SolarWinds בחו"ל. בהקשר הזה בהחלט ניתן לקבוע שבישראל נוצרה זהות בין פרולוג'יק וסולארווינדס, וכי החיבור בין שתי החברות מייצר ערך מוסף של Better Together".
לכתבה המלאה https://www.israeldefense.co.il/node/56497