"העברת התקציב והתמשכות משבר הקורונה מאיצים את הטרנספורמציה הדיגיטלית במגזר הציבורי"
כך אמר ליאור לוי, מנכ"ל ומייסד חברת פרולוג'יק, המציינת חמש שנות פעילות במסגרת מכרז חשכ"ל לאספקת שירותי מחשוב וכוח אדם טכנולוגי למגזר הממשלתי * לוי ציין כי "גם אם השכר במגזר הממשלתי אינו תואם את זה במגזר הסטארט אפים והיוניקורנים, הרי שיש אלמנטים הגורמים למועמדים להעדיף דווקא את האתגרים במגזר הממשלתי"
"עולם הטכנולוגיה הממשלתי-ציבורי מצוי בימים אלה בפריחה של ממש. העברת תקציב המדינה שחררה פקק תנועה אדיר ומאות פרויקטים בכול משרדי הממשלה ויחידות הסמך, שתוכננו אך לא יצאו לדרך בהיעדר תקציב מאושר, יצאו או יוצאים לדרך ממש בימים אלה", כך אמר ליאור לוי, מנכ"ל ומייסד פרולוג'יק (Prologic), בשיחה עימו לציון חמש שנות פעילות לחברה במסגרת מכרז חשכ"ל לאספקת שירותי מחשוב וכוח אדם טכנולוגי למגזר הממשלתי. "אין מדובר רק בפרויקטים אסטרטגיים בעלי חשיבות לאומית דוגמת נימבוס, שבמרכזו העברת המחשוב הממשלתי לענן. מדובר על שרשרת ארוכה של פרויקטים בכול משרדי הממשלה, שמטרתם, בין השאר: קידום יכולות הביצוע של הממשלה באמצעים טכנולוגיים, הנגשת מידע ושירותים ממשלתיים לאזרחים ועסקים, שיתוף מידע וידע בין משרדי הממשלה ויחידות הסמך, הקלת הנטל הבירוקרטי, ועוד".
להלן מס' דוגמאות לכך:
ספר תקציב המדינה לשנים 2021-2022, שעבר לפני מספר חודשים שזור באינספור דוגמאות. כך לדוגמא, משרד האוצר מתכנן לשפר הליכי גביית מיסים באמצעות קידום מערכות מידע תומכות; רשות האוכלוסין וההגירה פועלת לשיפור השירות לציבור ולהקלת הנטל הבירוקרטי על ידי רתימת אמצעים דיגיטליים ופלטפורמות טכנולוגיות מתקדמות; משרד הבריאות פועל להקלת עומסים במערכת הבריאות באמצעות הרחבת ערוצים דיגיטל רפואיים; משרד התרבות והספורט העובר לשירותים דיגיטליים על מנת לייעל ולפשט מבחני תמיכות; משרד להגנת הסביבה המקים סביבה דיגיטלית למכלול תהליכי הרישוי והפיקוח הסביבתיים; ועוד.
הגידול בכמות הפרויקטים מחייבת גם גיוס רחב של מקצועני טכנולוגיה.
קיים מחסור בהיקף של עשרות אלפי עובדים בתעשיית ההייטק הישראלית, זו עובדת חיים שמשפיעה על כול שוק העבודה של הענף. המחסור הזה גורם לעלייה בדרישות השכר של העובדים, במעברים תכופים של עובדים בין מעסיקים, ועוד תופעות. אנחנו נתקלים בכול אלה גם כאשר מדובר בגיוס עובדי טכנולוגיה למגזר הממשלתי-ציבורי.
גם אם השכר במגזר הממשלתי אינו תואם את זה במגזר הסטארט אפים והיוניקורנים, הרי שיש כמה אלמנטים הגורמים למועמדים להעדיף דווקא את המגזר הממשלתי. גורם ראשון, היכולת להשפיע - פרויקט שאתה עובד עליו במשרד ממשלתי יכול לשנות את חייהם של עשרות אלפי אנשים, מאות אלפים ולעיתים גם מיליונים. גורם שני, הרציפות התעסוקתית – משרדי הממשלה מעודדים תרבות של יציבות ורציפות תעסוקתית, וזה היה נכון גם בתקופה בה המגזר העסקי פלט עובדי טכנולוגיה לחל"ת, והמגזר הממשלתי שמר על תעסוקה מלאה של העובדים שלו. גורם שלישי, האתגר המקצועי – עבודה במשרד ממשלתי אין לה אח ורע בהיבט של המערכות הגדולות, התקציבים הגדולים, ומורכבות הממשקים. ניסיון במערכות כאלו הינו בעל ערך עצום להמשך מסלול הקריירה של העובד.
אז כיצד פרולוג'יק פועלת במגזר הממשלתי?
לפני כחמש שנים זכינו במכרז חשכ"ל לאספקת שירותי מחשוב וכוח אדם טכנולוגי למשרדי הממשלה. על הפעילות הזו אחראי יוסי גולד, המנהל בפרולוג'יק את פעילות מיקור החוץ עבור משרדי הממשלה. במסגרת הפעילות אנו מפעילים מערך מקצה-לקצה של איתור, מיון, גיוס ושיבוץ אנשי מקצוע במגוון תחומים טכנולוגיים, לרבות – הכשרתם, הדרכתם, טיפוחם ושימורם.
בכול רגע נתון יש אצלנו עשרות משרות פתוחות המיועדות לעובדים הדרושים במשרדי הממשלה השונים, וטווח התפקידים הינו רחב, וכולל בין השאר – תפקידי ניהול וביצוע במגוון של פרקטיקות IT, דוגמת– פיתוח, תשתיות, אבטחת מידע, אפליקציות, ניתוח מערכות, סיסטם, DBA, תמיכה, ועוד.